Home
Voetverzorging
Mijn specialiteiten
Mijn advies
Handige links
Prijslijst
Routebeschrijving
Voor wie?

Man of vrouw, jong of oud: iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging. Of u nu veel zit, staat of loopt. Want realiseert u zich wel eens dat het hele gewicht van uw lichaam vaak op de voeten neerkomt? En wist u dat als de voeten pijn doen, ongemerkt ook de houding kan veranderen? Daardoor kunnen weer rug- of nekklachten ontstaan.


Advies

De voetverzorger/pedicure kan u niet alleen van ontstane on­gemakken verlossen, maar helpt u juist in het voorkómen ervan, ik kan u daar uitgebreid over voorlichten en adviseren: stands­afwijkingen van de voet, schoenen, het gebruik van hulpmiddelen in en aan de schoen, doorverwijzen naar huisarts, specialist of podotherapeut.


De werkwijze

Voor een optimale hygiëne worden uw voeten echter eerst gedesinfecteerd. Ook bekijk ik nauwkeurig de huid en nagels van uw voeten. De pedicure-behandeling bestaat onder meer uit het weghalen van eelt of likdoorns, het op de juiste wijze knippen en verzorgen van de zijkanten van de nagels en het polijsten van de nagelplaat.

Maar professionele voetverzorging gaat soms verder dan deze basisbehandelingen. Er zijn verschillende mogelijkheden, waar­onder (schimmel)nagelbehandelingen, ingroeiende nagels en drukontlastende elementen zoals het plaatsen van nagelbeugels.


Voeten van Diabetici

Voetverzorgers/Pedicures kunnen zich gespecialiseerd hebben in voeten van diabetici. Iemand met diabetes kan een verminderd (pijn)gevoel in de voeten hebben. Hierdoor worden be­schadigingen niet tijdig opgemerkt en dat brengt een verhoogd risico voor infecties met zich mee. Bij een gespecialiseerde voetverzorger krijgen deze voeten de speciale aandacht die zij nodig hebben.


Conditie bij het sporten

Bij sporten is een goede conditie van groot belang. Voeten spelen daarbij een belangrijke rol. Niet alleen bij voetbal en loopsporten, maar bij vrijwel álle takken van sport. Iedere beweging komt tot stand door een samenspel van botten, spieren en zenuwen. De voetverzorger/pedicure kan in ieder geval de voeten in goede conditie houden, mogelijke problemen voorkomen of tijdig signaleren en bijvoorbeeld adviseren over de aanschaf van de juiste sportschoenen.

VOETEN VRAGEN OM DESKUNDIGE HANDEN
Voetverzorging Brigitte
Seipgensstraat 25
6164 HM Geleen
T 046-4105801
M 06-53692033
welkom@voetverzorging-brigitte.nl

Behandeling volgens afspraak